meer bohinj slovenie

Fijne plekken om te zwemmen in Slovenië: meren, rivieren en zee

Wat hadden we een heerlijk weer tijdens onze vakantie in Slovenië! Met zulke hoge temperaturen was het heerlijk om zo vaak mogelijk even een duik te nemen. Maar we wilden liever niet op een grote, drukke camping bij een aquapark staan. Toch vonden we genoeg fijne plekken om te zwemmen in Slovenië. Heb jij ook geen zin in een een druk en duur zwemparadijs? Dan vind je hier mooie plekken in de natuur om te gaan zwemmen in Slovenië.

Zwemmen in een meer in Slovenië

Als je een van de mooie meren in Slovenië gaat bezoeken, is het zeker aan te raden om je zwemkleding mee te nemen of onder je gewone kleren aan te trekken. Je kunt bijvoorbeeld heerlijk:

Zwemmen in het meer van Bled

Wat had ik een spijt dat ik mijn badpak niet aan had toen we naar het meer van Bled gingen! Het zou heerlijk zijn geweest om na onze wandeling om het meer nog even af te koelen in het water. Er is een strandje bij Camping Bled, maar je kunt ook lekker op het grasveld liggen bij de plek die in Google Maps staat aangegeven als P Mala Zaka. Wij hielden daar de verjaardagspicknick van onze jongste dochter.

picknick aan het meer van bled

Zwemmen in het meer van Bohinj

Gelukkig hadden we er bij ons bezoek aan het meer van Bohinj wel rekening mee gehouden dat zwemmen een mooie afsluiting van de dag zou zijn. Na een paar korte wandelingen (naar een uitzicht op het meer van Bohinj, door de Mostnica-kloof en naar de Savica-waterval) parkeerden we op een parkeerplaats tussen Camp Zlatorog Bohinj en het plaatsje Ribčev Laz. Aan het einde van de middag was hier volop parkeerplek en hadden we het strandje zelfs al snel voor onszelf alleen. Het water is behoorlijk fris, maar dat was precies wat ik nodig had na al dat wandelen in de warmte.

Meer van Bohinj

Zwemmen in een rivier in Slovenië

Op onze camping in Slovenië bleef bij een beetje pootjebaden in het riviertje dat langs de camping stroomde. Ook lekker! Zo groot als ze zijn, de kinderen vermaakten zich prima met het bouwen van dammen en het keilen van steentjes.

kleine camping in Slovenie

Ook bij de parkeerplaats voor onze wandeling naar de Peričnik-waterval stroomde zo’n riviertje waarin je je lekker even een beetje kunt opfrissen.

Een tip die ik van mensen op de camping kreeg, is dat je bij camping Nadiža (bij Kobarid) ook lekker kunt zwemmen in de rivier.

Zwemmen in zee aan de Sloveense kust

De kust van Slovenië mag dan kort zijn, er zijn genoeg plekken om te zwemmen in zee. Wij deden dat in de volgende kustplaatsjes:

Naar het strand in Piran

Er is maar een heel klein stukje echt strand in Piran. Maar dat geeft niet: veel mensen leggen hun badlaken gewoon op de rotsen of op de boulevard en gaan via een trappetje of steiger het water in. Wij deden dat ook: we kozen een plekje uit toen we vanuit het centrum terugliepen naar parkeergarage Fornače. We bleven er veel langer dan we oorspronkelijk van plan waren, want wat was het lekker in de zon en aan het water!

Naar het strand in Portorož

Later die dag reden we nog even naar Portorož, maar daar gingen we uiteindelijk niet op het strand liggen. Je moet vooral hier zijn als je houdt van een groot zandstrand met veel ligstoelen, parasols en vermaak zoals springkussens.

Portoroz aan de Sloveense kust

Naar het strand in Koper

Op onze tweede dag aan de Sloveense kust gingen we zwemmen bij het stadsstrand van Koper. Ook hier bleven we weer best een tijdje, want de kinderen vermaakten zich prima. Bij het stadsstrand van Koper is ook een vlot om vanaf te duiken en een speeltuin voor als je even niet in het water wilt spelen.

Erg fotogeniek is de zee bij het stadsstrand van Koper niet: je kijkt hier uit op de containerschepen die de haven van Koper in en uit varen.

Naar het strand in Izola

Mijn beste tip als je wilt gaan zwemmen aan de Sloveense kust is Izola. Hier ligt een groot park met schaduwrijke grasvelden vlak bij zee – echt een mooie plek om lekker lang te blijven zonder dat je te lang in de volle zon zit.

Izola aan de Sloveense kust

Helaas hebben we in de 10 dagen dat we in Slovenië waren nog maar een klein deel van dit schitterende land gezien. Ken jij nog andere mooie plekken in de natuur om te gaan zwemmen in Slovenië? Dan zou ik het heel fijn vinden als je je tip hieronder in een reactie wilt delen met mij en andere lezers. Alvast bedankt!

Deze video geeft een indruk van onze zomervakantie in Slovenië.

Deze website kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. Na mijn studie Slavische talen (ik koos naast Russisch ook Tsjechisch en Bulgaars) werd ik vertaler en tekstschrijver. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Slovenië deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Slovenië met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Polen, Kroatië, Tsjechië, Hongarije, Servië en Letland.

4 reacties

  1. Heerlijk zwemmen kun je ook in Zusterna vlakbij Koper. Een heerlijk grasveld dat overgaat in een kiezelstrand en daarna de zee in. Is een nieuw strand ongeveer een jaar geleden aangelegd. Parkeergelegenheid en een aantal strand tentjes voor de noodzakelijke snacks.

  2. Dank Sandra voor jouw zwemtips. Ik houd erg van zwemmen en probeer dat iedere dag te doen op onze reis van Nederland naar Griekenland en weer terug. Graag vul ik jouw overzicht aan met een zwem-/visplek in Jezero. Hartelijke vakantiegroet Renate

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.