Er is zoveel te zien en te doen in Slovenië! Of je nu alleen, met zijn tweeën of als gezin op vakantie naar Slovenië gaat, het is een geweldige bestemming. Ik deel graag de tips die ik heb op basis van mijn eigen reizen naar Slovenië. Waar wil je meer over weten?

STEDENTRIPS

Dé stedentrip van Slovenië is natuurlijk Ljubljana. Maar het land heeft nog meer stadjes.

KUST

De Sloveense kust is kort, maar krachtig 🙂 Hier vind je gezellige kustplaatsjes en heerlijke plekken om te zwemmen.

NOORD-SLOVENIË

In Noord-Slovenië vind je veel bergen, watervallen, kloven en meren, zoals Bohinj, Bled en Vintgar. Kijk hier hoe je op de mooiste plekjes komt.

BRDA/WIJN

Brda is het Toscane van Slovenië. Dé plek om heerlijke wijnen te proeven en door de wijngaarden te toeren.

KARST/GROTTEN

In het karstgebied vind je de vele grotten in Slovenië.

OOST-SLOVENIË

bohinj slovenie uitzicht natuur

Oost-Slovenië staat vooral bekend om de wellness en zwemparadijzen. Maar er is meer te doen in Oost-Slovenië.

Reisgids

Een reisgids is nog altijd een goede manier om te ontdekken wat er zoal te zien en te doen is in een land. Zelf ben ik erg fan van de Capitool-reisgidsen, en er is ook een Capitool-reisgids Slovenië.

Voor een rondreis Slovenië met Ljubljana, grotten, wijngaarden en de kust kan ik je deze route aanraden. En waar je ook vakantie viert in Slovenië, vergeet vooral niet te proeven van al het lekkere eten in Slovenië.

Deze website kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.