Doen in Slovenië

Er is zoveel te zien en te doen in Slovenië! Of je nu alleen, met zijn tweeën of als gezin op vakantie naar Slovenië gaat, het is een geweldige bestemming. Ik deel graag de tips die ik heb op basis van mijn eigen reizen naar Slovenië. Waar wil je meer over weten?

Stedentrips

Dé stedentrip van Slovenië is natuurlijk Ljubljana. Maar het land heeft nog meer stadjes.

Kust

De Sloveense kust is kort, maar krachtig 🙂 Hier vind je gezellige kustplaatsjes en heerlijke plekken om te zwemmen.

Noord-Slovenië

In Noord-Slovenië vind je veel bergen, watervallen, kloven en meren, zoals Bohinj, Bled en Vintgar. Kijk hier hoe je op de mooiste plekjes komt.

Brda (wijn)

Brda is het Toscane van Slovenië. Dé plek om heerlijke wijnen te proeven en door de wijngaarden te toeren.

Karst (grotten)

In het karstgebied vind je de vele grotten in Slovenië.

Oost-Slovenië

bohinj slovenie uitzicht natuur

Oost-Slovenië staat vooral bekend om de wellness en zwemparadijzen. Maar er is meer te doen in Oost-Slovenië.

Reisgids

Een reisgids is nog altijd een goede manier om te ontdekken wat er zoal te zien en te doen is in een land. Zelf ben ik erg fan van de Capitool-reisgidsen, en er is ook een Capitool-reisgids Slovenië.

Fiets huren

Wil je fietsen in Slovenië, dan vind je hier een kaart met fietsverhuurders – niet alleen stadsfietsen, maar ook mountainbikes en e-bikes.

Activiteiten

Als je wilt gaan raften, paragliden of andere stoere outdoor-activiteiten wilt ondernemen, kun je die makkelijk online boeken bij CheckYeti.

Voor een rondreis Slovenië met Ljubljana, grotten, wijngaarden en de kust kan ik je deze route aanraden. En waar je ook vakantie viert in Slovenië, vergeet vooral niet te proeven van al het lekkere eten in Slovenië.