Helaas ken ik Oost-Slovenië alleen nog maar van toen we er doorheen reden van onze camping tussen Ljubljana en Bled naar onze volgende bestemming: Hongarije.

Voor bezienswaardigheden in Oost-Slovenië verwijs ik je dus voorlopig door naar de website van het Sloveense verkeersbureau.

Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan de stad Maribor, waar je de oudste wijnrank ter wereld kunt bekijken, en het oude stadje Ptuj.

Een tip die ik je wel al kan geven, is het boomkroonpad in Rogla (in het Sloveens Pot med krošnjami Rogla). Dit boomkroonpad in Slovenië is pas in september 2019 geopend en is genoemd naar de Pohorje-bergketen in het noorden van Slovenië. Je loopt er over een 522 meter lang wandelpad op een hoogte van 20 meter en komt uit bij een 37 meter hoge rond toren. Zo kom je zonder traplopen boven, waar een geweldig uitzicht op je wacht. Vanaf 2020 kun je ook met de glijbaan naar beneden, net als bij het boomkroonpad van Lipno in Tsjechië

boomkroonpad slovenie
Foto met dank aan Baltus Communications

Deze website kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.