Mijn eerste kennismaking met de Sloveense kust was het plaatsje Koper, waar ik op een donkere namiddag in november was. Ik maakte toen deze wandeling langs bezienswaardigheden in Koper en was onder de indruk van de Venetiaanse architectuur en de mediterrane sfeer.

Toen ik in de zomer terugkwam naar Slovenië, wilde ik dan ook graag meer zien van de Sloveense kust. Ik bezocht Piran, Portorož, Izola en opnieuw Koper. Vraag je je af wat het leukste plaatsje aan de Sloveense kust is? Hier vind je een vergelijking. Omdat Italië hier zo vlakbij is, brachten we ook nog een bezoek aan Triëst.

Je kunt zelfs vanaf de Sloveense kust een dagtrip maken naar Venetië!

Deze website kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.