Uniek overnachten in Slovenië: dit zijn de mooiste plekjes

Written by Sandra van Bijsterveld

Je hebt hier eerder al kunnen lezen over glamping in Slovenie. Maar er zijn nog veel meer bijzondere plekken om te overnachten in Slovenië. Ze zijn kleinschalig, uniek en – een extra plus – zijn vaak ontworpen met hart voor de natuur. In dat laatste geval herken je ze aan het keurmerk ‘Slovenia Green Accommodation’. In deze blogpost vind je een paar voorbeelden van bijzondere accommodaties in Slovenië – je zou er toch zo naartoe willen?

Slapen op een biologische boerderij

Landgoed Trnulja bij Ljubljana is een biologische boerderij die gerund wordt door Urša en Miha. Ze verbouwen graan en hennep en houden veel dieren. Ze hebben vier prachtige appartementen en een studio op hun terrein staan, koken smaakvolle gerechten in hun restaurant en organiseren uitjes en activiteiten voor families met kinderen.

Trnulja
Foto: Baltus Communications/I Feel Slovenia

Overnachten in een voormalige gevangenis

Wil je wel eens (met een gerust geweten) slapen in een cel? Dat kan in het Celica Hostel, een voormalige gevangenis in Lubljana. Hier zijn twintig cellen door kunstenaars getransformeerd tot bijzondere accommodaties. De kamers zijn allemaal verschillend ingericht, maar hebben wel nog de originele tralies in de deuren en ramen.

Slapen op een hooizolder, in een boomhut of stal

In het oude centrum van het dorp Luče bij de Logar-vallei ligt Raduha House. Het dankt zijn naam aan de gelijknamige berg, waar elk jaar veel wandelaars op af komen. Je kunt er overnachten op een verbouwde hooizolder, in een boomhut of in een voormalige stal is omgebouwd tot accommodatie.

Raduha
Foto: Baltus Communications/I Feel Slovenia

Chic slapen in landhuis Kenda (Kendov Dvorec)

Landhuis Kenda (Kendov Dvorec) uit 1377 nabij Idrija is aangesloten bij Relaix & Chateaux en dan weet je dat het goed zit. Het is prachtig gerestaureerd en in oude glorie hersteld. De 11 kamers zijn ingericht met antiek meubilair.

landgoed Kenda
Foto: Baltus Communications/I Feel Slovenia

Luxe overnachten in kasteel Otočec

Een van de mooiste kastelen in Slovenië is Otočec. Het staat op een klein eilandje in de rivier de Krka en is verbouwd met behoud van alle gotische en renaissancistische elementen. Nu is het een luxe 5-sterrenhotel en net als Kendov Dvorec lid van de keten Relais & Chateaux. 

Slapen en bakken in Pension Lectar

Slaap je liever in een hotel niet te ver van het meer van Bled? Dan is Pension Lectar in Radovljica een aanrader. Het heeft negen kamers en gasten kunnen een workshop volgen in het bakken van Sloveense hartvormige koekjes. Daarnaast is Radovljica dankzij het goed bewaard gebleven historische centrum een van de mooiste dorpen in Slovenië.

Lectar koeken
Foto: Baltus Communications/I Feel Slovenia

Centraal slapen in Hotel Ljubljana Park

Hotel Ljubljana Park is pas gerenoveerd in een mooie combinatie van groen en urban. Je zit hier mooi in het centrum van Ljubljana en kijkt uit op de burcht.

Wellness-overnachtingen in Ortenia Eco Apartments

Voor een paar dagen ontspannen in een eco-wellnessresort kun je terecht in de luxe Ortenia Eco Apartments in Podčetrtek in het oosten van Slovenië. Het ligt in een groene omgeving waar je volop kunt fietsen, wandelen, paardrijden en golfen. De appartementen zijn stijlvol ingericht en hebben stuk voor stuk een eigen thema en kleurstelling.

Ortenia Podcertek
Foto: Baltus Communications/I Feel Slovenia

Overnachten op grote hoogte

In het Kanin-gebergte bij de plaats Bovec staat deze bijzondere berghut. ’s Winters is dit een skiresort en in de zomermaanden een mooi wandelgebied. De hut op 2260 meter hoogte heeft een capaciteit van 9 personen en biedt een weergaloos uitzicht op de omgeving.

berghut Kanin
Foto: Baltus Communications/I Feel Slovenia

Wakker worden in een wijnvat

Overnachten in heuse wijnvaten kan in de camping Terme Ptuj, pal naast het gelijknamige waterpretpark. Er zijn 8 vaten voor 2 personen. Het negende vat wordt een sauna.

wijnvat Terme Ptuj
Foto: Baltus Communications/I Feel Slovenia