Route

Hoe reis jij naar Slovenië? Ga je met de auto, het vliegtuig, de trein of de bus?

Route naar Slovenië met de auto

Voor onze vakantie in Slovenië reden we vanuit Nederland eerst naar Zuid-Duitsland en dan door Oostenrijk. Google Maps of de navigatie in je auto wijzen je de weg. Wij deden het rustig aan en overnachtten onderweg op campings. Denk er wel aan dat je zowel voor Oostenrijk als voor Slovenië een wegenvignet nodig hebt. het vignet voor Oostenrijk regelden wij thuis al via de ANWB. Wil je tijdens je reis door Duitsland een stad bezoeken, denk dan ook aan de eventueel benodigde milieusticker. Die kun je van tevoren bestellen bij de ANWB.

Trein

Je kunt ook helemaal met de trein naar Slovenië reizen.  Je reist dan meestal via Düsseldorf en München en doet er ongeveer 14 uur over.

Bus

Je moet er wat zitvlees voor hebben, maar je kunt ook heel voordelig de Flixbus naar Slovenië nemen. Je moet dan wel één keer overstappen, bijvoorbeeld in München, Frankfurt of Parijs. Je bent ongeveer 24 uur onderweg. Rechtstreeks met de bus naar Slovenië kan met Interbus.

Vliegtuig

Er vertrekken dagelijks vluchten vanuit Nederland naar Ljubljana. Hier kun je de prijzen vergelijken.

Auto huren

Als je ter plekke ook dingen buiten de stad wilt bekijken, kan het handig zijn om een auto te huren. Zelf ben ik (na wisselende ervaringen eerder) erg enthousiast over de huurauto’s van Sunny Cars. Waarom? Omdat ze all-inclusive zijn: er komen niet na de basisprijs of ter plekke nog allerlei kosten bij, maar alles is gedekt én als er iets gebeurt, is er een hulplijn die 24 uur per dag te bereiken is.

Fiets huren

Wil je na aankomst in Slovenië verder reizen met de fiets, dan vind je hier een overzicht van fietsverhuurders in Slovenië. Ze hebben niet alleen stadsfietsen, maar ook mountainbikes en vakantiefietsen.