Hoe reis jij naar Slovenië? Ga je met de auto, het vliegtuig, de trein of de bus?

Route naar Slovenië met de auto

Voor onze vakantie in Slovenië reden we vanuit Nederland eerst naar Zuid-Duitsland en dan door Oostenrijk. Google Maps of de navigatie in je auto wijzen je de weg. Wij deden het rustig aan en overnachtten onderweg op campings. Denk er wel aan dat je zowel voor Oostenrijk als voor Slovenië een wegenvignet nodig hebt. het vignet voor Oostenrijk regelden wij thuis al via de ANWB. Wil je tijdens je reis door Duitsland een stad bezoeken, denk dan ook aan de eventueel benodigde milieusticker. Die kun je van tevoren bestellen bij de ANWB.

Oplaadpunten voor elektrische auto’s

Ga je met een elektrische auto naar Slovenië? Dat kan heel goed. Het land heeft een uitgebreid netwerk van oplaadpalen en er komen steeds meer snellaadstations voor elektrische auto’s bij. Hier vind je een overzicht van de oplaadpunten. Daarnaast zijn de rijafstanden in Slovenië beperkt, aangezien Slovenië ongeveer half zo groot als Nederland is.

Trein

Je kunt ook helemaal met de trein naar Slovenië reizen.  Je reist dan meestal via Düsseldorf en München en doet er ongeveer 14 uur over.

Bus

Je moet er wat zitvlees voor hebben, maar je kunt ook heel voordelig de Flixbus naar Slovenië nemen. Je moet dan wel één keer overstappen, bijvoorbeeld in München, Frankfurt of Parijs. Je bent ongeveer 24 uur onderweg.

Vliegtuig

Er vertrekken dagelijks vluchten vanuit Nederland naar Ljubljana. Hier kun je de prijzen vergelijken.

Ook handig: bij Transavia Holidays kun je in één keer je vlucht en verblijf boeken.

Auto huren

Als je ter plekke ook dingen buiten de stad wilt bekijken, kan het handig zijn om een auto te huren. Zelf ben ik (na wisselende ervaringen eerder) erg enthousiast over de huurauto’s van Sunny Cars. Waarom? Omdat ze all-inclusive zijn: er komen niet na de basisprijs of ter plekke nog allerlei kosten bij, maar alles is gedekt én als er iets gebeurt, is er een hulplijn die 24 uur per dag te bereiken is.

Deze website kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.