savica waterval slovenie

De mooiste watervallen in Slovenië + extra tips voor een volgende keer

Tijdens onze zomervakantie in Slovenië dit jaar maakten we een paar mooie wandelingen naar watervallen. Of dit echt de mooiste watervallen in Slovenië zijn, kan ik natuurlijk niet met 100% zekerheid zeggen – daarvoor is er nog te veel van Slovenië dat we niet hebben gezien. Maar mooi waren ze in ieder geval wel!

Peričnik-waterval (Slap Peričnik)

Deze waterval bezochten we meteen de eerste dag nadat we waren aangekomen op onze camping in Slovenië. Het leuke aan deze waterval is dat je er ook achterlangs kunt lopen. het is maar een klein stukje lopen vanaf de parkeerplaats. Hier lees je alles over de korte wandeling naar deze waterval.

pericnik-waterval-slovenie

Savica-waterval

Het was best een flinke klim naar de Savica-waterval bij het meer van Bohinj – zeker omdat het zo heet was die dag. Maar ik had hem niet willen missen. Hier lees je alles over ons bezoek aan de Savica-waterval (en wat we nog meer deden die dag).

Savica-waterval

Watervallen in de Vintgar-kloof

Aan het einde van de Vintgar-kloof zie je de twee ‘watervallen’ hieronder. Daar kun je omkeren – maar pas op, die dat niet meteen! Loop de toegangspoortjes uit (kaartje bewaren om weer naar binnen te kunnen) en volg de bordjes naar slap Sum, de waterval die een heel klein stukje verderop ligt. Een foto van die waterval vind je in mijn verslag van onze wandeling door de Vintgar-kloof.

Watervallen in de Mostinca-kloof

Wij kwamen tijdens onze wandeling door de Mosntica-kloof alleen een drooggevallen waterval tegen. Maar als je verder wilt lopen naar een verderop gelegen berghut en dan nog een stukje verder, kom je bij een grotere waterval. Je vindt alle informatie in deze blogpost over ons bezoek aan de Mostnica-kloof.

Mostnica-kloof

Watervallen in Slovenië voor de volgende keer

Onze vakantie in Slovenië is ons heel goed bevallen – wat een schitterend land! We willen hier dan ook zeker nog eens terugkomen en er zijn nog veel meer mooie watervallen te zien. Voor de volgende keer heb ik alvast de volgende watervallen in Slovenië genoteerd:

Heb jij nog tips voor ons? We horen het graag!

Deze video geeft een indruk van onze kampeervakantie in Slovenië.

Deze website kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. Na mijn studie Slavische talen (ik koos naast Russisch ook Tsjechisch en Bulgaars) werd ik vertaler en tekstschrijver. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Slovenië deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Slovenië met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Polen, Kroatië, Tsjechië, Hongarije, Servië en Letland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.