vintgar kloof waterval

Onze mooiste wandelingen in Slovenië: kloven, watervallen, meren en grotten

Natuurlijk gingen we tijdens onze vakantie ook wandelen in Slovenië. Het waren over het algemeen geen lange wandelingen – daar vonden we het te warm voor. Mocht je ook een zomervakantie in Slovenië overwegen, dan zet ik hier alvast even onze mooiste wandelingen in Slovenië voor je op een rij.

Wandelen naar de Peričnik-waterval

Op onze eerste hele dag in Slovenië maakten we een korte wandeling naar deze waterval, waar je ook achterlangs kunt lopen. Deze waterval is vanaf de weg al erg mooi, maar als je ernaartoe wandelt en de kracht van het water van dichtbij meemaakt, is hij helemaal indrukwekkend. Lees hier alles over deze wandeling.

wandeling pericnik waterval

Wandelen in de Vrata-vallei

Even verderop aan dezelfde weg ligt een parkeerplaats vanaf waar je de bergen van nationaal park Triglav in kunt trekken. Wij hielden het bij een korte wandeling naar een mooi uitzicht op de bergwand – en wat Sloveense lekkernijen op het terras van de berghut die hier staat. Meer over deze plek vind je hier.

vrata vallei en nationaal park triglav

Wandeling om het meer van Bled

Natuurlijk wandelden we ook een rondje om het beroemde meer van Bled. Dat is zo’n 5 kilometer. Vanuit elke hoek ziet het meer er weer anders uit – je blijft foto’s maken. Hier lees je meer over onze wandeling om het meer van Bled.

kasteel van bled

Wandelen naar een uitzicht over het meer van Bohinj

Ons bezoek aan dat andere beroemde meer, het meer van Bohinj, begonnen we met een korte wandeling naar een uitkijkpunt. Hoe je daar komt, lees je in deze blogpost over Bohinj.

uitzicht op het meer van Bohinj

Wandeling naar de Savica-waterval

Niet ver van het meer van Bohinj kun je de Savica-waterval bewonderen. Wij vonden het, mede door de hoge temperaturen, best een klim. Maar het is dan ook een erg mooie waterval. Hier vind je praktische informatie over de wandeling naar de Savica-waterval.

Savica-waterval

Wandelen door de Mostnica-kloof

Ook al zulke mooie kleuren in het water zagen we in de Mostnica-kloof. Deze kloof ligt niet ver van het meer van Bohinj. Lees hier waar we parkeerden en hoe lang we onderweg waren.

Mostnica-kloof

Wandelen door de Vintgar-kloof

De Vintgar-kloof is bekender dan de Mostnica-kloof, maar het kan er dan ook flink druk zijn. Dat hangt er heel erg vanaf in welke periode van het jaar je er bent, en op welk tijdstip van de dag. Hier lees je onze ervaringen met een wandeling door de Vintgar-kloof.

wandelen door de vintgar-kloof

Wandelen door de grotten van Škocjan

Slovenië heeft zulke uitgestrekte grottenstelsels, dat je ook hele ondergrondse wandelingen kunt maken. Een mooie plek om dit te doen is bij de grotten van Škocjan. Nadat je onder begeleiding van een gids het ondergrondse gedeelte hebt bekeken, kun je hier ook boven de grond nog mooie routes lopen. Hier kom je meer te weten over deze en andere grotten in Slovenië.

Skocjanske jame Archives PŠJ Mr. Borut Lozej

Wandelen door Ljubljana

Heel anders dan wandelen door de natuur maar ter afwisseling wel zo leuk is een stadswandeling. Wij maakten een mooie wandeling door Ljubljana waarvan je hier de complete route vindt.

Drievoudige brug in Ljubljana

Dit waren tot nu toe onze mooiste wandelingen in Slovenië. Maar we komen zeker nog eens terug. Heb jij nog wandeltips voor als we een volgende keer gaan wandelen in Slovenië? Laat het dan zeker even weten!

Deze video geeft een indruk van onze zomervakantie in Slovenië.

Deze website kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. Na mijn studie Slavische talen (ik koos naast Russisch ook Tsjechisch en Bulgaars) werd ik vertaler en tekstschrijver. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Slovenië deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Slovenië met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Polen, Kroatië, Tsjechië, Hongarije, Servië en Letland.

2 reacties

  1. Hoi Sandra! Dank je wel voor de wandeltips. Heb je ook nog specifieke aanbevelingen voor wandelen met honden? Alvast veel dank voor een eventuele reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.