camping slovenie

Kleine, rustige camping in Slovenië: onze ervaring met Camp Trnovc

Ik was al eens eerder in Slovenië geweest, maar deze zomer gingen wij voor het eerst kamperen in Slovenië. Al in de winter ging ik dus hard op zoek naar een fijne camping in Slovenië. Smaken verschillen, maar voor ons is een fijne camping vooral een kleine camping en een rustige camping. Een camping met zwembad is fijn, maar hoeft niet per se. Animatie of Nederlandse speelkameraadjes hoeven voor de kinderen al helemaal niet. Wifi vinden ze wel heel fijn – maar ook als dat er niet is, vermaken ze zich gelukkig goed. De zoektocht kon beginnen!

Camp Trnovc

Uiteindelijk vond ik Camp Trnovc. Deze camping heeft 50-60 plaatsen en zag er op de foto’s rustig en groen uit. Ik was ook erg enthousiast over de locatie: tussen Bled en Bohinj aan de ene kant en Ljubljana aan de andere kant. Vanuit hier zouden we heel veel mooie uitstapjes kunnen maken.

Na nog wat verder zoeken was ik er zelfs zo van overtuigd dat het deze camping moest worden, dat ik helemaal tegen onze gewoonte in een plek wilde reserveren. Ik mailde de camping, maar kreeg te horen dat er geen reserveringen werden aangenomen. Als we maar voor 12 uur zouden komen, zou er zeker wel een plekje zijn.

En dat klopte! We planden onze rit met de caravan naar Slovenië zo, dat we rond 12 uur aankwamen op Camp Trnovc. Er was nog volop plek. We konden ook nog kiezen of we in de schaduw of in de zon wilden staan. Uiteindelijk hebben we er 9 nachten gestaan (tijdens de schoolvakantie, we waren dit jaar de middelste groep) en volgens mij is de camping geen enkele avond helemaal vol geweest.

rustige camping in Slovenie

Rust, ruimte en verkoeling

Deze camping in Slovenië bleek inderdaad heerlijk rustig. Ik heb me er echt over verbaasd: zelfs als er best wat gezinnen waren, leek het wel alsof er een geluidsdempende deken over de camping lag. Zo stil! Op latere campings heb ik daar nog wel eens met heimwee aan teruggedacht…

rustige camping in Slovenie
De camping bevindt zich bij een voormalige watermolen

Een zwembad was er niet, maar er stroomde wel een beek langs de camping. Hier vermaakten de kinderen zich met dammen bouwen en steentjes gooien & stapelen. Zelf ben ik ook wel eens in de beek gaan staan of zelfs liggen voor wat verkoeling, want wat hadden we een zalig warm weer tijdens onze vakantie in Slovenië. Dan is dat bergwater wel lekker koel!

kleine camping in Slovenie

Voordelen en nadelen

Het was voor de kinderen wel even slikken dat we geen wifi-verbinding konden vinden. Aan de andere kant was het blijkbaar ook niet zo erg dat ze het de moeite vonden om er bij de receptie naar te informeren. In Sloveense supermarkten met wifi vulden ze hun Netflix-downloads aan en samen met het spelen in de beek en al onze uitstapjes was dat voldoende. En ze gingen elke dag spelen met de schattige kittens die bij de receptie rondhingen.

kleine camping in Slovenie

Wat ik zelf wel een beetje vervelend vond, was dat de toegangsweg nogal steil was (al lijkt dat een stuk minder als je er eenmaal een paar keer overheen bent gereden) en dat de douches ’s avonds vaak koud waren. Hoe warm het ook was, echt steenkoud douchen is toch wel heel koud.

Iets anders dat je als nadeel zou kunnen zien, is dat je het geluid van de doorgaande weg van Oostenrijk naar Kroatië op de camping kunt horen. Aan de andere kant betekent dat wel dat de camping goed bereikbaar is en je een goede uitgangspositie hebt voor allerlei uitstapjes. Ik vond het geluid zelf niet storend.

Uitstapjes vanaf deze camping in Slovenië

Wij maakten vanaf deze camping de volgende uitstapjes:

Al met al was dit denk ik toch wel de fijnste camping tijdens onze rondreis door Slovenië, Hongarije, Slowakije en Tsjechië. Daar hing trouwens wel een prijskaartje aan: met zijn vijven (waarbij onze oudste dochter met haar 16 jaar als volwassene meetelt) betaalden we ruim 57 euro per nacht. Dat is wel even een stuk meer dan we in Zweden, Noorwegen, Tsjechië of Polen gewend zijn…

Kijk hier wat de ANWB zegt over deze camping. Hier vind je meer campings in Slovenië (inclusief gratis te downloaden campinggids).

Deze video geeft een indruk van onze vakantie in Slovenië.

Deze website kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. Na mijn studie Slavische talen (ik koos naast Russisch ook Tsjechisch en Bulgaars) werd ik vertaler en tekstschrijver. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Slovenië deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Slovenië met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Polen, Kroatië, Tsjechië, Hongarije, Servië en Letland.

2 reacties

  1. Inderdaad een mooie rustige camping. Toen wij aankwamen mochten wij 1 nacht blijven. Terwijl de camping leegstroomde de volgende dag was het toch niet mogelijk te blijven. Heel bijzonder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.