Tijdens onze zomervakantie in Slovenië verbleven wij op een camping ten noorden van Ljubljana. Je zit hier vlak bij de bergen en watervallen van nationaal park Triglav, het meer van Bled en het meer van Bohinj. Wij vonden het een prachtig gebied en maakten de volgende uitstapjes (klik door om er meer over te lezen):

Soča-rivier

Een gebied dat nog hoog op ons verlanglijstje staat, is de regio rondom de rivier de Soča, ook in Noord-Slovenië. Daar kun je allerlei outdoor-activiteiten ondernemen, zoals wandelen, fietsen, raften, kajakken en canyoning. Bovec in nationaal park Triglav is hiervoor een goede uitvalsbasis.

Zoek je hier nog een hotel om te verblijven tijdens al je outdoor-avonturen in Slovenië, dan kun je onder andere terecht in het nieuwe en modern ingerichte Hotel Soča in het centrum van Bovec. Dat heeft 20 kamers met uitzicht op de Julische Alpen, een wijn- en bierbar, een spa en fitnessruimte en een buitenzwembad. In de lobby van dit hotel kun je meteen al je uitstapjes regelen, want daar bevindt zich een informatie- en reserveringsbalie van het Soča Rafting Sports Center.

Vissen in Slovenië

Dit gebied is ook ideaal als je wilt gaan vissen in Slovenië. FishingBooker (een van ’s werelds grootste visvakantieboekingsites) nam Tolmin aan de rivier de Soča onlangs zelfs op in zijn top tien met beste vislocaties in de Alpenregio. Het water is hier enorm helder en het uitzicht op de bergen is fantastisch. Je vangt hier vooral forel en vlagzalm.

Maar de rivier de Soča is niet de enige goede visstek in Slovenië. Het land heeft zo’n 28.000 km aan rivieren en 1.300 meren.

Deze website kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.