Slovenië op geel: en wat zijn de coronaregels in Slovenië?

Written by Sandra van Bijsterveld

Goed nieuws: vanaf 24 juni staat Slovenië op geel. We kunnen dus weer op vakantie naar dit prachtige, veelzijdige land. Wel is het belangrijk dat je in de gaten blijft houden welke regels er gelden voor reizen naar Slovenië, je verblijf in Slovenië en eventueel ook voor je terugkeer naar Nederland. Waar je die actuele info vindt en wat Slovenië doet om je veilig vakantie te laten vieren in Slovenië, lees je hier.

Coronaregels in Slovenië

Het is soms best lastig om te weten wat nou precies de regels in verband met corona/COVID-19 zijn. Ze veranderen vaak en op verschillende websites en forums wordt vaak tegenstrijdige informatie gedeeld, waarbij iedereen ervan overtuigd is dat hij of zij gelijk heeft.

Daarom kijk ik zelf eigenlijk alleen naar wat de Nederlandse overheid aangeeft op NederlandWereldwijd.nl over de coronaregels in Slovenië. Ik kijk dan naar twee dingen:

  • Welke kleurcode heeft Slovenië volgens de Nederlandse overheid? Dit zie je hier. Op 24 juni is deze kleurcode dus op geel gezet, waardoor op vakantie gaan naar Slovenië weer is toegestaan. Maar dat kan altijd weer veranderen afhankelijk van het aantal besmettingen. Blijf deze pagina dus in de gaten houden.
  • Welke regels gelden er vanuit de Sloveense overheid voor Nederlanders om Slovenië in te mogen? Dat lees je hier. Je kunt deze regels ook in het Engels lezen op deze website van de Sloveense overheid.
  • Wil je toch ook nog ergens anders kijken? De ANWB houdt ook een pagina bij met actuele regelgeving voor Slovenië.

Veilig op vakantie naar Slovenië

Maar hoe weet je nou of jouw accommodatie of andere toeristische bestemming zich aan de in Slovenië geldende veiligheidsmaatregelen houdt? Daarvoor is het Green & Safe-keurmerk erg handig. Dat wordt uitgereikt aan bedrijven die hebben aangetoond dat ze zich houden aan de strenge hygiënemaatregelen en protocollen die zijn opgelegd door het Sloveense Instituut voor Volksgezondheid. Je kunt de hotels, campings, restaurants, attracties en andere toeristische bedrijven die deze hygiëne-, routing- en gedragsmaatregelen toepassen herkennen aan de ronde Green & Safe-sticker. Alle voorwaarden waaraan het toeristisch bedrijfsleven in Slovenië moet voldoen zijn ook na te lezen in deze 44-pagina’s tellende Engelstalige uitgave: Responsible Travel Standards of Slovenian Tourism.

Deze website kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *