camping slovenie

Campings in Slovenië: download de brochure met 48 campings

Onze kampeervakantie in Slovenië was heerlijk. Wij hadden zelf gekozen voor deze kleine, rustige camping in Slovenië tussen Bled & Bohinj aan de ene kant en Ljubljana aan de andere kant. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer campings in Slovenië. Zelf downloadde ik tijdens de voorbereiding van onze vakantie de brochure van Feel Slovenia met daarin 48 campings. Hieronder vind je de link naar die brochures en meer informatie over enkele campings.

Kamperen in Slovenië is groen

Slovenië is maar een klein land: ongeveer half zo groot als van Nederland. De helft van het land is bedekt met bos en verder zijn er volop rivieren en meren te vinden. Grote kans dus dat je op een prachtige plek in de natuur staat als je gaat kamperen in Slovenië.

Campings bij Ljubljana en Maribor

De hoofdstad van Slovenië heb ik al eens bezocht en Ljubljana is met stip een van mijn favoriete steden. Een stedentrip Ljubljana zal dan ook zeker deel uitmaken van onze kampeervakantie in Slovenië. Daarvoor zouden we volgens de campinggids Slovenië terechtkunnen bij 4-sterrencamping Ljubljana Resort op 4,5 km afstand van het centrum.

Een andere stad die ik misschien wel zou willen bekijken, is Maribor. Daar zouden we op Avtokamp Kekec (6 km van Maribor) kunnen staan.

Campings bij het meer van Bled of Bohinj

Het meer van Bled willen we natuurlijk ook zien. Voor een verblijf bij het meer van Bled suggereert de kampeergids Slovenië vijf mogelijke locaties:

Camp Danica ligt het dichtst bij het meer van Bohinj in nationaal park Triglav.

Campings aan de kust van Slovenië

Slovenië heeft maar een klein stukje kust en ook daar zijn campings natuurlijk te vinden. Zo heeft Koper een camperplaats (Postajalisce Za Avtodome) en vind je verder aan de kust camping Adria in Ankaran en camping Lucija in Portorož.

Eco-campings in Slovenië

Als je op zoek bent naar een camping waar je duurzaam kunt kamperen, dan kun je terecht op de eerste eco-camping van Slovenië: Kamp Koren Kobarid (5 ecolabels). Deze ligt in het noordwesten van Slovenië aan de rivier de Soča. Alles staat hier in het teken van respect voor de natuur. De camping heeft ook zes eco-chalets van 100 m². 

Inmiddels is er ook dit Slovenia Eco Resort in Stahovica (ten noorden van Ljlubljana).

Download de campinggids Slovenië

Als je (ook) op andere plekken in Slovenië wilt kamperen, is het goed om te weten dat je op de website van het Sloveense verkeersbureau een Nederlandstalige campinggids met 48 campings kunt downloaden. Dat heb ik meteen gedaan – zo kan ik mooi verder met het plannen van onze vakantie in Slovenië.

Op de website van ACSI vind je ook enkele campings in Slovenië. Of bekijk de campings in Slovenië bij de ANWB.

Veel plezier met het plannen van je vakantie in Slovenië!

Had je deze video van onze kampeervakantie in Slovenië al gezien?

Deze website kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. Na mijn studie Slavische talen (ik koos naast Russisch ook Tsjechisch en Bulgaars) werd ik vertaler en tekstschrijver. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Slovenië deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor een vakantie in Slovenië met je. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Polen, Kroatië, Tsjechië, Hongarije, Servië en Letland.

2 reacties

  1. Sandra,
    de link naar de 48 campings in de NL-talige gids van Slovenië werkt niet en ik kan deze N L-gids ook niet op hun site vinden.
    Vr.gr. Sietze Slump

    • Wat vreemd! Ik heb het net even getest en de link brengt mij naar een pagina ‘Publications’ en daar staat dan de gids ‘Camps, Glamping sites and Motorhome rest areas’. Dan kan ik in een drop-down-menu ‘Dutch’ kiezen en op download klikken. Het spijt me, ik heb geen idee waarom het bij jou niet werkt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.