Actieve vakanties in Slovenië

Met zoveel natuur kun je in Slovenië geweldige outdoor-reizen beleven. Wat denk je hiervan:

Outdoor-reizen Slovenië

Tijdens de reis Spannende avonturen in Slovenië van Pharos Reizen ga je mountainbiken, klimmen, abseilen en raften. Je verblijft in een bungalowtent op een camping vlak bij Bled, krijgt Nederlandstalige begeleiding bij de activiteiten en één keer pizza eten is inbegrepen bij de reis.

Tijdens dit 3-daagse arrangement van SNP Reizen ga je raften en parapenten in de Soča-vallei.

Je kunt met SNP-reizen ook 10 dagen lang door Slovenië trekken en verblijven op boerenhoeves. Onderweg klimmen en raften is inbegrepen en daarnaast heb je nog alle tijd om andere dingen te ondernemen. Je kunt de reis ook verlengen met een overnachting in een berghut.

Je kunt de outdoor-activiteiten ook los boeken – kijk bijvoorbeeld maar eens bij CheckYeti.

Fietsreizen Slovenië

SNP Reizen heeft een mooie fietsreis Slovenië, waarbij je in 8 dagen van Ljubljana naar de Sloveense kust fietst. Onderweg verblijf je in hotels en guesthouses.

Wandelreizen Slovenië

Wij hebben heerlijk gewandeld in Slovenië. Toen ik daarna ging zoeken naar wandelvakanties naar Slovenië, vond ik onder andere deze 10-daagse wandelvakantie in Slovenië van SNP Reizen, waarbij je op drie verschillende locaties verblijft. In de Steiner Alpen kun je vanuit je boerderij-hotel mooie en niet te lange bergwandelingen maken. Ook de Julische Alpen in het noorden zijn ideaal om te wandelen naar watervallen en langs bergmeren. In het oosten, bij de grens van Kroatië, is Slovenië vrij vlak en kun je behalve wandelen ook goed fietsen.

Je kunt ook kiezen voor een wandelreis van 8 dagen in Slovenië met daarin een 3-daagse trektocht. Je begint en eindigt in een hotel en daartussen maak je een 3-daagse trektocht en overnacht je in berghutten.

Je kunt ook een 5-daags wandelarrangement in Slovenië boeken, waarbij je verblijft in een appartement in een typisch Sloveens huis in het dorpje Stara Fuzina. Je zit hier vlak bij het meer van Bohinj en de Mostnica-kloof.

Of kies voor dit 5-daagse wandelarrangement in het karstgebied van Slovenië. Dit is de regio met de vele grotten en rivieren die ondergronds gaan en weer boven komen. Vanuit een klein pension kun je hier prima wandelen en fietsen. Ook leuk: boek de excursie waarbij je in een rubberbootje met maximaal vier personen door een grot gaat varen.

Voor de ideale wandelvakantie in Slovenië voor gezinnen moet je in de Steineralpen (Kaminske Alpe) zijn. Hier verblijf je 8 dagen op een boerderij waar kinderen kunnen paardrijden en eindeloos op het erf kunnen spelen. Vanaf de boerderij zijn allerlei korte en lange wandelingen door het dal of de bergen in te maken, waaronder één met overnachting in een berghut.

Wil je de langeafstandswandeling Via Dinarica wandelen? Ook dat kan met SNP Reizen. Hier vind je de eerste etappe door Kroatië en Slovenië.